Hornbæk Bageri

Hos os skal det knase, krumme, dufte skønt, ligne en million

og smage fantastisk...

 

Lidt om os

 

Vi i Hornbæk Bageri er stolte af at have en lang historie i Randers. I mere end 100 år har Hornbæk Bageri leveret friskbagt brød og kager skabt med en tradition for godt håndværk.

Bag Hornbæk Bageri står i dag bagermester Jesper Christensen, der startede som selvstændig bager i 2004.

Som indehaver af Hornbæk Bageri er Jesper meget bevidst om at leve op til det brand, som Hornbæk Bageri er i Randers. Hornbæk Bageri skal afspejle de gode værdier, som Hornbæk Bageri står for – og han tror omvendt også på, at Hornbæk Bageri understøtter brandet, da det i dag er Randers’ største bageri.

En win-win for både byen og bageriet.

Jesper Christensen

Hornbæk Bageri har altid brød i ovnen..

 

Bager- og konditorfagene overlever ikke, medmindre nye bagere og konditorer hele tiden uddannes. Derfor har vi altid ”brød i ovnen” i form af bager- og konditorelever. Siden grundlæggelsen har vi uddannet tre-fire bagersvende og med udgangen af 2018 har seks konditorer fået sin uddannelse i Hornbæk Bageri.

Kunderne skal klappe kage, når de besøger os

 

At give kunderne en god oplevelse er det, der driver os. Glade kunder kommer igen – og alt, hvad vi gør, har til formål at give kunderne en god oplevelse. De skal klappe kage, når de køber brød og bagværk hos os :-).

På grund af de gode produkter og den uforlignelige service.

Vi gør vores bedste for at lave de lækreste brød, kager og konditorkager – ikke kun ved at have de mest kompetente håndværksbagere og konditorer, men også ved at vælge de bedste råvarer. Siden 2004 har vi eksempelvis samarbejdet med Odense Marcipan, der netop er kendt for sin høje kvalitet. Den belgiske kvalitetschokolade, vi bruger i produktionen, importerer vi for eksempel også selv.

Kunderne forlanger dog samtidigt, at brød og kager fra Hornbæk Bageri bliver solgt til konkurrencedygtige priser, hvilket er en stor motivation for os for kontinuerligt at gøre det bedre.

 

 

Her slår vi gerne en stor dej op

 

Selv om det er sagt så tit, passer det stadig meget godt, nemlig: at ingen opgave er for lille eller for stor.

Vi leverer nemlig lige så gerne to smurte håndværkere til dem, der spiser morgenmaden i firmabilen, som mere end 1.000 kager et par gange om ugen, når Randers FC spiller kamp. Her er alle kunder velkomne.

Når idéerne får gær nok, formerer de sig

 

Udvalget af brød og kager skal bestå af en fin balance mellem klassikere og nye typer.

Kunderne forventer at finde klassiske brød og kager i bagerbutikken, men vil også gerne gøres nysgerrige med nye varianter af klassikerne. For eksempel en klassiker som en kagemand fås i otte varianter i Hornbæk Bageri – og hindbærsnitterne har deres helt særlige sammensætning, som ikke findes andre steder i landet. Hindbærsnitterne bages nemlig stadig efter en klassisk – og naturligvis – ”hemmelig opskrift”, som fulgte med, da bagermesteren overtog Hornbæk Bageri i sin tid.

Samtidigt stiger interessen mere og mere for sæsonprægede og helt unikke kager. Konditorerne får jævnligt en udfordring med at skulle lave en kage til en firmaevent med logo eller en fødselsdagskage med print og i flere etager.

Og er der noget vores konditorer kan lide er det udfordringer, så også udvalget af ”frække kager” stiger. Og har én kunde bestilt en unik kage til en bryllupsfest, oplever vi, at gæsterne kommer igen for at bestille en sjov kage, når de selv næste gang skal have fest. Også kager til barnedåb er et voksende marked, hvor kunderne konstant udfordrer os. Selv en trøffelelefant har vi fået en bestilling på.

I de mere stille perioder udvikler både bagere og konditorer også nye typer brød og kager. Eller som de ansatte plejer at sige: ”Nu keder bagermesteren sig vist” – og gør han det, skal der ske noget nyt.


 

 

Fakta om Hornbæk Bageri

 

Hornbæk Bageri tæller i 2018 ca. 65 ansatte, hvoraf de ti er bagere, fem er konditorer og resten bagerjomfruer, chauffører og administrativt personale. Hornbæk Bageri udgøres af tre bagerier – ét på Fladbrovej 21, ét i Meny på Bredstrupsgade 3 og ét på Skanderborggade 45.

Det største bageri er bageriet i Hornbæk, der leverer brød til alle tre bagerier. Bageriet i Vorup er i dag omdannet til alene at være konditori med levering til alle tre bagerbutikker.

Hornbæk Bageri har åbent 363 dage om året – kun 1. juledag samt nytårsdag holder bagerierne lukket. Resten af året står vores bagerjomfruer klar til at lange brød og kager over disken til både de morgenfriske og dem, som skal have lidt sødt med hjem til aftenkaffen.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte en af vores bagere eller konditorer, som vil besvare, hvad du måtte have af spørgsmål til det, vi producerer i vores bagerier.

Brød med historie

1998

2004

2006

2012

2015

Jesper Christensen bliver uddannet bager og arbejder nogle år som bagersvend i Randers.

Jesper Christensen overtager bageriet i Vorup i 2004 og starter sit liv som selvstændig bagermester.

Hornbæk Bageri på Fladbrovej bliver sat til salg, og Jesper Christensen køber bageriet, som drives videre ud fra stort set samme koncept, som det har kørt tidligere.

Meny på Mariagervej tilbyder bagermester Jesper Christensen at åbne et bageri i den nyetablerede butik, hvilket bliver en realitet i 2015. Hornbæk Bageri i Meny er udelukkende et brødudsalg, som får alle brød og kager leveret fra bagerierne på Fladbrovej og Skanderborgvej.

Jesper Christensen genåbner det ellers lukkede bageri på Skanderborggade i Vorup i juli måned. Bageriet åbnes i navnet Hornbæk Bageri og får brød og kager leveret fra bageriet på Fladbrovej i Hornbæk. Bagerbutikken bliver renoveret både inde og ude i forbindelse med overtagelsen.